Utfasing av lysrør

Utfasingen av lysstoffrør har startet!

I løpet av 2023 trådte et forbud inn mot produksjon og import av flere typer lysstoffrør og kompaktlysrør. RoHS direktivet er bakgrunnen for utfasingen og er et ledd i EU’s arbeid med å begrense tungmetaller og miljøgifter. Nelfo, Elektroforeningen EFO og Lyskultur har estimert at det i dag er installert rundt 10 millioner operative lysstoffrør armaturer i Norges land, som kan by på stor utfordringer når lagrene er tomme og utskiftninger står for tur.

LED lyskilder er det som overtar og vil bidra til store besparelser både av energiforbruk og miljøet/klimaet. Energiforbruket på belysning kan reduseres med opp mot 60-80% igjennom god planlegging og riktig valg av LED-armaturer og styresystem. Ta kontakt for en god plan på utskiftning av ditt eksisterende lysanlegg.

Les mer om utfasingen her fra Elektroforeningen (EFO)

Les mer om utfasingen her fra Miljødirektoratet

Forbudet omfatter disse lysrørtypene:

T2-lysrør (utløper februar 2023)
T12-lysrør (utløper februar 2023)
Kompaktlysrør (CFL) (utløper februar 2023)
T5-lysrør (utløper august 2023)
T8-lysrør (utløper august 2023)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to top